4 Nisan 2011 Pazartesi

7 için 7'de 7!



Dikkat ettim de Ankaragücü maçından itibaren yazmıyormuşum buraya. Oysaki Ankaragücü maçının ardından hala 7 puan önündeydik Fenerbahçe'nin, ve hala liderdik. Ancak keyfimiz kaçmıştı bir kere! Evimizde, özellikle Fenerbahçe maçı öncesindeki o maçta puan kaybetmemeliydik.. Ama oldu bir kere, hatta arkasına Fenerbahçe'ye de kaybettik. Gittik üzerine içerde Antalya ile de berabere kaldık! Sivas'ta 85'te, Manisa'da 87'de kazandık, geldik Kayseri'yle 3-3 kaldık... Ve hiç ama hiç puan kaybetmeyen Fenerbahçe, İnönü'den Ferrari'nin intiharıyla TT Arena'dan ise ne olduğu bile anlaşılmaz bir şekilde yine kayıpsız çıkmayı başardı. Biz de bu periyotta tek farklı galibiyetlerle devam ettik yolumuza. Biz kaybetmiyorduk artık, hatta 88'de, 90+1'de kazanıyorduk, Kasımpaşa ve Konya'yı ancak tek farkla geçiyorduk, hala zirveyi paylaşıyorduk ancak Fenerbahçe kaybetmiyordu! 10'da 10 dile kolaydı ilk yarıda 18 puan kaybeden bir takım için! Bizim kaybettiğimiz 9 puan normaldi belki ancak onların ikinci yarıdaki 9 maçta aldıkları 27 puan?




İşler sadece puan olarak kızışmamıştı aslında. Savaş yeşil sahaların da dışına genişletilip, basın da alet edilmeye başlanmıştı bu mücadeleye. Hürriyet, Vatan, Star gibi gazateler Fenerbahçe basını hüviyetine bürünmüş, spor yazarları, yorumcular sanki bir yerden talimat almışlarcasına Fenerbahçe lehine ve Trabzonspor aleyhine propagandaya başlamışlardı. Yıpratma savaşına girmişlerdi Trabzon'um ve diğer takımların üzerine.. Gençlerbirliği futbolcuları Fenerbahçe maçı ardından "Trabzon için oynadık", Burak Yılmaz aynı Gençlerbirliği futbolcuları için "Satılmış Köpekler" demişmiş... Ve en sonuncusu da dün akşam Bursaspor taraftarı Kadıköy'de "Şampiyon Trabzon!" diye bağırmış. Bu Bursaspor Trabzon karşısında acaba bu kadar istekli oynayacak mıymış?




Evet, dün akşam Fenerbahçe "nihayet" puan kaybetti. Bu vesileyle de Trabzonspor yeniden hakettiği liderlik koltuğuna oturmuş oldu sadece 7 hafta kala. "7 hafta kala 7. Şampiyonluk için 7'de 7" oldu artık sloganımız. Takımımız ikinci yarıda ilk yarının çok uzağında bir futbol sergiliyor ancak, ikinci yarının bu önemli kırılma noktasına Fenerbahçe'nin uğradığı bu puan kaybı bizleri nasıl gaza getirmişse futbolcularımızı, bütün camiayı da bu şekilde gaza getireceğini düşünüyorum. Aynı zamanda bu, Fenerbahçe için de bir moral çöküntüsü olacaktır şüphesiz.



Evet, artık bir elin parmaklarından biraz fazla maçımız kaldı. Galatasaray, Bursa, Eskişehir, Antep, Buca, İbb ve Karabük. ama öncelikle Galatasaray! Ne kendimizi ne de takımı strese sokmadan maçlara tek tek bakarak yürümeliyiz artık 7'ye. Hem Fenerbahçe'nin de mutlaka kaybedeceği puanlar var ve bizden önce kaybetmeye devam ettiği sürece biz 7'ye biraz daha biraz daha sıkı sarılmaya başlayacağız! Bu haftasonu özellikle Eskişehir-Fenerbahçe maçından aşırı umutluyum. Galatasaray galibiyetimizle birlikte 4-5 puana çıkacak olan fark bizi son düzlüğe birkaç boy önde taşır...

Kaldı 7!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder