6 Mayıs 2011 Cuma

Gafların Efendisi


"...Ali Sami Yen'de kiracılık yükümlülüklerini yerine getiremeyen Galatasaray yönetimi ve aynı şekilde bu arazide de karşı şartlarını yerine getiremeyen yönetim, hem Ali Sami Yen hem de..."
- TT Arena Açılışından

"Torunlarıma daha çok zaman ayırmak için milletvekili olmak istiyorum"
- Eski TOKİ  Başkanı, Yeni Milletvekili Adayı

"...Zaten Trabzonluların neredeyse yüzde doksanı ikinci takım olarak Galatasaray'ı tutar."
- Hangi takımlı olduğuna yanıt verirken

Yükselen yuhalamalardan dolayı, ilk cümlesinde üç noktayla birlikte ne söylemeye devam ettiğini tam anlayamadım. Ki bu yuhalamalar ülke gündemini yoğun bir şekilde işgal etmişti o zamanlar. Başta başbakan olmak üzere devlet erkanı bu yuhalamalar üzerine açılışı terketti. Galatasaray eski başkanı Adnan Polat stadyum yapımında kendini borçlu hissettiği devlet erkanına özür niyetiyle "Açılışa gölge düşürenler stadyuma alınmayacak" dedi. Başbakan, hemen ertesi gün parti gündeminde bu olaydan ve kendisine yapılan "nankörlük"ten yakındı. Hemen hemen herkes de bunu onayladı. Hatta daha da ileri gidip bütün o olanların bir komplo olduğunu iddia edenler de çıktı. Ancak kimse çıkıp da Galatasaraylıların düğün gününde söylenmeyecek laflar etmeye kalkışıp protesto fitilini yakan Erdoğan Bayraktar birşey söylemedi, söyleyemedi.

Eski TOKİ Başkanı yakın zamanda milletvekili adaylığı hakkında yaptığı ilginç yorumuyla birlikte yeniden kısa bir süreliğine gündem olmayı başardı. TOKİ işleri beni yordu, meclise yan gelip yatmaya gidiyorum dedi kısaca. Tamam, mecliste telefonlarla okey oynarken oylamaya kalkan yanlış elleri, aman başbakan geliyor diye doldurulan meclis salonlarını biliyoruz. Hatta belki de bu sebepten Erdoğan Bayraktar'a "dürüst" yakıştırması yapanlar da oldu. Haklıdırlar da, ancak özellikle benim gibi Trabzonlu olanların karşısında daha ciddi bir tehlike var, o da bu herif Trabzon'dan milletvekili adayı! Hem de Trabzon'dan 6 vekilden 4'ünü toplayacağı öngörülen AKP'den 2. sırada! Yani, bu adam mecliste Trabzon'u temsil edecek...

Ve gelelim en güncel gafına. Birkaç ay öncesine kadar Galatasaraylı olduğunu söyleyen bu adam, Trabzon'dan milletvekili adayı olunca bir anda Trabzonsporlu oluverdi. Tamam, aklı başına gelmiştir, hayırseverin biri gitmiş format atmıştır da bir Trabzonlunun olması gerektiği gibi Trabzonsporlu olmuştur diyeceğim ancak kendisine yöneltilen hangi takımlısınız sorusuna Trabzonsporluyum, ancak ikinci takımım Galatasaray'dır demiş, hızını kesemeyerek yukarıdaki açıklamayı da yapmıştır. Açıklamanın kendisi zaten gerizekalıca ve gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi bulunmamakta, ancak gidip bunu Trabzon gibi bir yerde hele hele şampiyonluk yarışının verildiği ve gerilimin haftadan haftaya yükseldiği bir yerde söylemenin kelime olarak bir karşılığı bile yok! Hele bir de başbakanın Fenerbahçelilik damarı kabarmış ve 2004'teki gibi Trabzonluların canını sıkmaya başlamışken... Bir de bazıları çıkıp utanmadan Başbakanımız bize stadyum yapıyor, bu stadyumun yapılmasında büyük etkisi olan eski TOKİ Başkanı'nı Trabzon'dan seçip onurlandırmalıyız diyor. Sanki o yapılacağından bile şüphe duyduğum stadyumu babalarının hayrına yapıyorlarmış gibi. Başta Rize ve Kasımpaşa olmak üzere pek çok yerde stadyum inşa edildi bu dönemde. Trabzon gibi 7'den 70'e futbolun konuşulduğu, ülkenin yegane futbol kentinde stadyum yapılacaksa, bu devlet lutfettiği için değil, Trabzon bunu sonuna kadar hakettiği içindir. Şimdilik 12 Haziran'da hangi partiye oy vereceğimi bilmiyorum, zaten Trabzon'da değil İstanbul'da oy kullanacağım ancak umarım Trabzon'da oy kullanacak olanlar 2004 Yerel Seçimleri'ndeki gibi parti için değil de aday için oy kullanır ve şu adam Trabzon'dan milletvekili seçilemez.

1 yorum:

  1. burası Trabzon, 12 hazirana kadar o köprünün altından çok sular akar...
    gönül ister seçilmesin ama 13 haziran sabahı o adama meclis yolu görünür...

    YanıtlaSil