4 Aralık 2010 Cumartesi

Trabzonspor 2-0 Bucaspor


Eve girdiğimde saat 20:05'ti, Üsküdar İskelesi'nden eve 6 dakikada koşmuştum, hiç üzerimi değiştirmeden terimi dahi silmeden koltuğa oturdum ki "Gol" oldu!

1-0'ın sonrasında sanki maç 0-0'mış gibi Bucaspor geride bekledi, amaçları ortasahamızdan kapacakları toplarla hızlı çıkmak olacaktı, bu şansları yakaladılar da ancak ileri uç elemanlarının beceriksizlikleri had safhada olduğundan çok büyük tehlikeler yaratamadılar. Biz ise, 2. gol için coşkulu saldıramıyorduk ancak bunda Bucaspor'un savunmasının bizi merkezden durdurmaya odaklı olmasının da payı vardı hiç şüphesiz. (Zaten golü de Yattara'nın getirip Umut'a ortaladığı pozisyonda bulduk) Alanzinho asla bir kanat oyuncusu değil, geriye Yattara kalıyor bu durumda, ancak Yattara Bucaspor solunu felç etmesine rağmen çizgiye indikten sonra çok iyi tercihler kullanmamasından oyun iyice kilitli bir şekilde devam etti.

İkinci yarı başlarkenki Engin/Alanzinho ve sonraki dakikalardaki Ceyhun/Yattara değişiklikleri de pek birşey değiştiremedi. İlerleyen dakikalarda artık Yattara da yoktu ve Bucaspor daha da bir merkez savunması yaparak gol pozisyonu bulmamıza engel olmaya çalıştı. Sağdan Serkan'ın klasik çıkışları bu maçta da  etkili olsa da sonuç getirmedi. Maçın artık tıkandığı bir noktada Cüneyt Çakır'ın verdiği tartışmalı penaltı kararı ile galibiyetimiz tescillenmiş oldu. Bence penaltı hatalı bir karardı ancak zaten 1-0 önde olduğumuz bir maçta, hele ki rakibin sanki sabaha kadar oynasak bir türlü gol atamayacak futboluyla maçın sonucuna çok da fazla bir etki ettiğine düşünmüyorum. Sadece averajlara etkimiştir...

Sonuç olarak, seyir zevki yüksek olan bir maç değildi, Trabzonsporlu olmayan izleyicileri de sıkmıştır maç ama bu maçtan 3 puanla ayrılmaktı en önemlisi, ve biz de bunu başardık!

Haftaya takım İstanbul'a geliyor... İBB Spor Kulübü maç biletlerine Fenerbahçe maçına oranla %100 ila %200 arasında zam getirdi. Anlaşılan birileri o maçta çok fazla Trabzonsporlu olmasını istemiyor ancak Cuma olmasına rağmen henüz ilk günden 13,000 bilet satılmış! Almanya'dan özel uçaklar kalkacakmış, herkes bu maç için İstanbul'a akacak ve inşallah o maçta Süper Lig taraftar rekoru kırılacak! Ve inşallah takımımız öyle bir atmosfer altında galibiyet serisine sürdürüp, ligin sonuna doğru emin adımlarla yürümeye devam edecek...

Kaldı 19!

2 yorum: